Intro

Skålade SJ i champagne?

På Jägarnas riksförbunds hemsida står det: ”De flesta jagar helt enkelt för att det är spännande och roligt.” Varje år skjuts över en miljon vilda djur, av 50 olika arter. Många djur blir dessutom skadeskjutna och lider svårt, det mörkertalet beräknas vara stort. Men nu ser Naturvårdsverket över möjligheterna till att förenkla och förlänga jakttiden för jägarna. Frågan varför är berättigad. Dagens understatement.

Ordet flygskam. Fick det SJ till att skåla i champagne? Alltså när konkurrenten med vingar började ligga mer risigt till hos resenärer. Men frågan är: Hur hänger egentligen det statliga tågbolaget med i utvecklingen?

”Nu kan det inte bli sämre.” Så kan vi säga när det är riktigt illa. Och ibland kanske vi hittar nån slags tröst i det. När livet har hamnat på källarnivå. Då kan det väl bara bli bättre? Men det gäller inte riktigt alltid. Och kanske inte när det handlar om arbetsmiljön inom vår vård och omsorg. I vilket fall som helst har anmälningarna från den sektorn till Arbetsmiljöverket ökat mycket.

Finns mer att upptäcka i tidningen – kolla!