Radar · Basinkomst

Stödet för basinkomst växer i Kanada

50 medlemmar ur den kanadensiska senaten kräver att basinkomst införs, enligt ett öppet brev till premiärminister Justin Trudeau och hans ministrar.

I Kanada liksom på många håll i världen diskuteras nu olika varianter av basinkomst. Detta för att förbättra ekonomin efter corona-pandemin. Nu ställer sig 50 senatorer bakom basinkomst i ett öppet brev till regeringen.

Den kanadensiska regeringens svar på en nödlösning för att stärka ekonomin under corona-pandemin, CERB, bör utvecklas till en universell basinkomst, det skriver 50 medlemmar ur den kanadensiska senaten i ett öppet brev till premiärminister Trudeau och hans ministrar.

I brevet, som publicerats av senatorn Kim Pate i hennes sociala medier, understryker skribenterna att en utveckling av CERB till en basinkoms skulle rädda de kanadensare som riskerar att falla igenom systemet och som behöver snabb, ekonomisk hjälp.

De 50 medlemmar ur senaten som står bakom brevet representerar olika regioner och nätverk och de riktade brevet till premiärminister Justin Trudeau, vice premiärminister Chrystia Freeland och finansminister Bill Morneau.