Intro

Brottslingar, brister och burgare

Extremt grova brott mot mänskligheten – det anklagas den syriska regimen för. Och aldrig tidigare har en högt uppsatt person i den syriska regeringen ställts inför rätta på grund av det.

I dag startar en historisk rättegång i Tyskland. Vår reporter Hanna Strid berättar mer och intervjuar juristen Aida Samani på svenska Civil rights defenders. Hon är en av dem som arbetar med den svenska anmälan mot syriska tjänstemän.

Varför är Sveriges kommuner så oförberedda på att havsnivån kommer att stiga? Därför att de är ovana vid att planera för en osäker framtid och har brist på resurser. Välkommen in i matchen, spelet heter Värkligheten.

Allvarligt talat; en ny studie från KTH, Kungliga Tekniska Högskolan, visar på brister när det gäller sådant som lagar och riskbedömning.  Det här skriver Syres Hanna Westerlund om i dag.

Två brödbitar med något flottigt emellan. Eller hand-matens Rolls Royce. En del älskar hamburgare och andra gör det inte. Men frågan är: 
Måste en vegansk hamburgare försöka leva upp till ett  köttigt ideal? Vår matreporter Jenny Luks sätter tänderna i en skapelse och… ja, vad händer sen?

Apropå mat, förresten. Och pandemi. En hel del studenter i Frankrike har det tufft just nu. Under nedstängningen av landet kan de inte extrajobba längre för att få ihop till mat och hyra. Inne på den sjätte veckan nu av det coronaläget.

En del studenter kan ju flytta hem tillfälligt. Men inte de som har familjen i ett annat land. Och för individer som inte är begåvade med närstående som kan skicka pengar, är det extra svårt. Nu ringlar matköerna på universiteten. Det skriver jag om i dag.

OK, nog med intro nu. Svep in, tagga ner och läs ut.

En hel tidning väntar ju på dig!

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV