Radar · Basinkomst

Indiskt företag betalar ut stödlön åt återförsäljare

I Indien har företaget Airtel beslutat att betala ut löner till personer anställda av underleverantörer och återförsäljare.

I Indien har landets största leverantör av mobiltrafik och bredband bestämt sig för att betala ut aprillön till 25000 personer som är anställda av företagets distributörer och återförsäljare, rapporterar nyhetssajten Indiatv.

Beslutet om att betala ut löner åt företagets distributörer och återförsäljare för april månad är ett försök att hjälpa företagen att rida ut corona-stormen, skriver nyhetssajten.

“Detta plötsliga avbrott i vårt arbete har haft kraftig påverkan på många olika kategorier. På ett sätt har vi turen att verka inom en bransch som hjälper till att hålla lågan tänd genom att hjälpa människor att hålla kontakten med sina nära och kära liksom landets kommunikationssystem”, ska företaget ha skrivit i ett brev som motiverar beslutet att betala ut stödlöner, enligt nyhetssajten.

Lönestödet beräknas omfatta 25 000 personer och kommer i en tid då företaget redan drabbats hårt av den pågående karantänen i Indien.