Glöd · Debatt

Fördöm Erdogans våld

Erdogan = Daesh ska det stå på plakatet.

Kurdernas strävan mot ett inkluderande och jämställt samhälle upplevs som hotfull än i dag. Våldsamheter, bombningar och brott mot mänskliga rättigheter är en vardag som många drabbade kurder lever med. men ändå agerar ingen politiker eller regering på de ondskefulla gärningar Turkiets Erdogan utsätter kurderna för.

Etnisk rensning mot kurder har pågått i flera år – ett långt, blodigt och ytterst komplext krig med många aktörer, som lett till miljoner flyktingar och nästan en halv miljon döda – även civila har dödats. 

Så snälla, var är alla som kämpar för att #kurdishlivesmatter? Nu när kurderna utsätts ännu en gång för ett inbördeskrig. Vi kurder finns och ska behandlas som vilken nation som helst med samma rättigheter och värde.

Jag är så trött på att behöva se hur mitt folk gång på gång sviks av EU och Sverige som påstås sig stödja mänskliga rättigheter oavsett varifrån man  kommer. 

Snälla, räcker det inte med att vi sett hundratusentals kurder fly bort från sina hem till en osäker framtid? När ska omvärlden agera kraftfullt?  Mitt älskade Kurdistan blöder, brinner och skakar. Jag är så ledsen att behöva säga detta, men jag ser människor men ingen humanitet. 

Det som sker är inget nytt; sedan länge utövar den turkiska staten våld och förtryck mot kurder, både inom Turkiet och utanför landets gränser. 

Vi kan inte längre genom tystnad acceptera det som sker med kurderna. Sverige, EU och FN måste agera! Jag vädjar till våra politiker i riksdagen och i EU att agera för att stoppa alla turkiska  bombningar mot kurder, assyrier, yazidier och andra.

Jag uppmanar er att besöka de utsatta byarna i irakiska Kurdistan, samtala med borgmästare och politiker i de utsatta regionerna, oberoende journalister, drabbade familjer. Dessa människor, som alla andra, förtjänar också att leva i trygghet precis som vilken annan människa som helst.