Radar · Basinkomst

Basinkomst för världen – konferens i Portugal

I portugisiska Braga hålls basinkomstkonferens i juli.

Vad kan vi lära av konkreta basinkomst-projekt och forskning från olika delar av världen? 1 juli i staden Braga, Portugal, är det dags för en världsomspännande konferens som är öppen för alla.

Konferensen om basinkomst håller på i tre dagar med University of Minho som arrangör, tillsammans med Standford University och organisationen för basinkomst, RBI, i Portugal.

Här kommer olika basinkomstprojekt runtom i världen att utvärderas, både från ett vetenskapligt och konkret erfarenhetsperspektiv. Ambitionen är att skapa en mötesplats för erfarenhetsutbyte och diskussion över land- som kunskapsgränser. Med politiska, ekonomiska, hälsorelaterade och filosofiska aspekter i fokus.

Under den första dagen på konferensen kommer forskaren Karl Widerquist att utgå från sin bok, A Critical Analysis of Basic Income Experiments for Researchers, Policymakers, and Citizens.

I den betonar han inte minst vikten av att kunna kommunicera resultat från basinkomst-experiment på ett begripligt och relevant sätt. Det är också ett av målen med de här dagarna – att komma fram till en gemensam policy för det.

Mer info om basinkomst-konferensen i Portugal, 1 – 3 juli.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV