Radar · Politik

Efter slöjförbudet – rektor lämnar Skurup

Mattias Liedholm fotograferad i samband med TT:s tidigare intervju om kommunpolitikerna i Skurups beslut om slöjförbud i skolan.

Den kontroversielle rektor som ifrågasatt slöjförbudet i skånska Skurup lämnar sin post. Slöjförbudet infördes efter en motion från SD med stöd från M. Rektorn i fråga menade att det bryter mot lagen att införa ett sådant förbud.

Under påskhelgen stängdes rektor Mattias Liedholm på Prästamosseskolan av och Skurups kommun meddelade att han skulle utredas för ”allvarliga brister i ledarskap”. Men nu meddelar Liedholm, som hårt kritiserat kommunens beslut att införa slöjförbud i skolan, att han och kommunen går skilda vägar.

Beskedet lämnas via ett inlägg på sociala medier, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.

”Det är med sorg men samtidigt lättnad jag meddelar att Skurups kommun och jag i dag går skilda vägar”, skriver Liedholm på sin Facebooksida.

I december beslutade Skurups kommunfullmäktige i enlighet med en SD-motion att införa förbud i skolan mot huvudduk, burka, niqab och andra klädesplagg som har till syfte att dölja elever eller personal.

Debatten har rasat i medierna. Rektor Mattias Liedholm vägrade följa beslutet och fick stöd av Skolverket, som anser att förbudet strider mot religions- och yttrandefriheten. Ärendet om slöjförbud ska prövas i förvaltningsrätten.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV