Radar · Morgonkollen

Trumpkampanjen slopar stämning i Pennsylvania

Anhängare till president Donald Trump demonstrerar i närheten av Pennsylvanias delstatsparlament några dagar efter presidentvalet den 3 november.

USA:s president Donald Trumps kampanj drar tillbaka sina anklagelser om att deras observatörer olovligen hindrades från att övervaka räkningen av poströster i Philadelphia och Pittsburgh i samband med presidentvalet.

Beskyllningen att valarbetare hindrade observatörerna har varit ett Trumps främsta argument för valfusk, men i en skrivelse till en federal domstol återkallar nu kampanjen det påståendet.

Stämningen fokuserar nu endast på anklagelser om att områden där Demokraterna fick flest röster ska ha tillåtit folk att rätta till fel på sina inskickade röstsedlar och att det strider mot delstatens lagar. Det ska röra sig om endast ett litet antal röstsedlar och Pennsylvanias ansvariga tjänstemän säger till domstolen att det är tillåtet att informera röstande om det finns brister i deras inskickade poströster.

Demokraternas presidentkandidat Joe Biden väntas vinna i Pennsylvania med över 60 000 röster.

President Trump säger samtidigt på Twitter att hans kampanj har lämnat in många stämningar.

”Våra stora stämningar som visar på det icke författningsenliga med valet 2020 och det skandalösa som har gjorts för att ändra på resultatet kommer snart att lämnas in”, twittrade han strax före midnatt, svensk tid.