Radar · Nyheter

Coronaviruset hotar BB-ockupationen

Protester vid Sollefteå sjukhus efter beskedet om nedläggningen av BB.

I tre år har människor ockuperat entrén till Sollefteå i protest mot nedläggningen av BB. Nu kan corona-viruset få dem att flytta på sig.

Under måndagkvällen ska BB-ockupanterna samlas till stormöte för att diskutera hur man ska hantera situationen. Corona-viruset sprider sig allt mer och nu har Region Västernorrland infört besöksförbud på vårdavdelningarna. Ett alternativ man överväger är att flytta ockupationen till en annan lokal under tiden som smittan härjar.

– Vi är lite oroliga att opinionen ska vända sig mot oss om vi skulle vägra om regionen säger åt oss att lämna entrén på grund av smittorisken, säger Lennart Häggkvist, ordförande för ockupanterna, till SVT Västernorrland.

Den senaste tiden har det blivit allt svårare att få personer att delta i ockupationen, då oron för smittan har brett ut sig, enligt Lennart Häggkvist.

Dorotea sjukstuga ockuperades i tre år och tre månader, vilket är ett rekord som skulle slås i vår om Sollefteå-ockupanterna fortsätter. Ockupationen i Dorotea ledde i förlängningen till att nedslängda vårdplatser öppnades igen.