Radar · Utrikes

Ny massgrav hittad efter sekträd

Sjukvårdspersonal räddar ett av offren från den sekt som misstänks ligga bakom en massgrav som hittades i januari i år.

Polis i Panama har hittat en ny massgrav i det avlägsna område i landets nordvästra del där kvarlevor av sju personer hittades i januari i år.

Den nya graven har likheter med den som hittades i januari, men polis tror att det inte är samma religiösa sekt som ligger bakom båda gravarna. I stället misstänks en annan sekt vara ansvarig nu.

Det är ännu inte möjligt att slå fast ålder eller kön eller hur många döda det rör sig om, säger allmänne åklagaren Azael Tugri och lägger till att de som utreder fallet har behövt ta sig till fots till fyndplatsen, en vandring på drygt tio timmar.

– Den påstådde ledaren för sekten greps tidigare i september, bland annat misstänkt för våldtäkt och misshandel av minderåriga. Totalt har fem personer frihetsberövats. Tre barn har räddats, det yngsta av dem ett spädbarn.

Polis och åklagare misstänkte först att offren tillhörde samma sekt, ”Guds nya ljus”, som tros ligga bakom den tidigare hittade massgraven. De sju offren som hittades där – en kvinna som var gravid och sex minderåriga – hade torterats innan de dödats. Då frihetsberövades tio misstänkta sektmedlemmar, varav en minderårig. 15 personer, som hade misshandlats, kunde då räddas.