Radar · Miljö

Liksvepningsaktion mot garagebygge i Göteborg

Extinction rebellion genomförde under tisdagskvällen en liksvepningsaktion mot planerna att bygga ett parkeringsgarage i Göteborg.

Ikväll genomförde klimataktiviströrelsen Extinction rebellion en aktion mot planerna på att bygga ett underjordiskt parkeringsgarage i Göteborg.

Under tisdagskvällen samlades ett femtiotal klimataktivister från Extinction rebellion i en liksvepningsaktion för att protestera planerna på att bygga ett parkeringsgarage med 700 parkeringsplatser under Göta älv.

– Politikerna kan inte bygga ut den fossila infrastrukturen samtidigt som Göteborg ska bli klimatneutralt till 2030. Dessutom dör ungefär 300 personer i förtid varje år på grund av luftföroreningar i Göteborg, där den största föroreningskällan är trafiken. Det är helt oacceptabelt, sa Jessica Lovell, en av aktivisterna, tidigare under dagen.

Aktivisterna lade sig ner på marken svepta i vita lakan med budskapet:

"För att symbolisera att den fossila infrastrukturen dödar oss - nu och i framtiden."

Foto: Extinction rebellion Foto:
Gravljus och rosor placerades vid kropparna. Foto: Extinction rebellion Foto:
Foto: Extinction rebellion Foto:
Öppna i helskärm
1 / 3

”Aktionen symboliserar också de 25 människor som dör i förtid varje månad i Göteborg på grund av luftföroreningar, där större delen av föroreningarna kommer från trafiken”, skriver Extinction rebellion i ett pressmeddelande.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV