Radar · Miljö

Klimataktivister protesterar utanför Stefan Löfvens bostad

Klimataktivister har under fyra kvällar ljudit en siren utanför statsminister Stefan Löfens bostad i Stockholm.

Fyra kvällar i rad har klimataktivister från Extinction rebellion protesterat mot regeringens klimatpolitik genom att ljuda en siren utanför statsministerns bostad.

Extinction rebellion planerar att fortsätta med aktionen, ”till regeringen utlyser ett klimatnödläge”, skriver aktivistgruppen i ett pressmeddelande.

– Vi har flera gånger hört statsministern uttala sig kraftfullt om klimatkrisen. Samtidigt förs en politik som för oss allt närmare en klimatkatastrof, säger Albin Björk, som deltar i den civila olydnadsaktionen i ett uttalande och uppger också att han under aktionen natten till torsdagen frihetsberövades under tre timmar, då han inte hörsammat polisens uppmaning att flytta på sig.

Albin Björck uppger att han tänker fortsätta att delta i protesterna utanför Sagerska huset och försvarar den störning som statsministern får utstå.

– Man kan tycka att det är dålig respekt att störa statsministern sent på kvällen i hans bostad, men med tanke på hur många människor både i Sverige och runt om i världen som har svårt att sova på grund av den eskalerande klimatkrisen, tycker jag att det är vår plikt att väcka de som är ansvariga.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV