Glöd · Debatt

”Ta hand om varandra och vårdpersonalen”

Provtagning i Göteborg.

DEBATT Sverige befinner sig just nu i en situation som många i den svenska coronadebatten beskriver som den värsta krisen i modern tid. Bara i Sverige har tiotusentals personer hittills konstaterats smittade av det så kallade viruset corona. Därutöver har tusentals personer mist livet som resultat.

Coronaviruset är vår största gemensamma fiende. Vi måste vinna denna kamp. Vi får aldrig låta något bryta ner oss. Vi är ett samhälle tillsammans och tillsammans krossar vi allt ont som försöker slå ner oss.

Men det räcker inte med att be folk runtom att stanna hemma och vara försiktiga. Sjukvården och omsorgen i Sverige ligger i vårdkris. Den svenska regeringen måste agera kraftfullt, vår vårdpersonals liv är också i stor fara. Ge dem allt stöd de egentligen förtjänar och se till att de har den utrustning som krävs för att kunna jobba säkert och behandla så många patienter som möjligt.

Pressen är stor och ökar. Framför allt på den personal som inom sjukvården och äldreomsorgen runt om i Sverige jobbar vid coronakrisens frontlinje. Rädda vårdpersonalen så de kan rädda fler liv.

Det oroar mig när jag läser om sjuksköterskor och akutläkare som skriver att de är rädda och gråter under rasterna över hur tufft de har det och att ingen förstår deras rädsla. Men jag förstår er, jag förstår hur ni från morgon till kväll sliter och gör ert bästa för att rädda någon annan människas liv när allt är som jobbigast. Ni är hjältar och ni förtjänar all stöd och kärlek i världen.

Därför uppmanar jag alla politiker att se till att ge sjukvårdspersonalen mer stöd, och de behöver vårt stöd också. Vi är ett samhälle tillsammans och tillsammans måste vi hjälpas åt.

Vi må ha en tuff period framför oss, men en vacker tid väntar runt hörnet. Tills dess måste vi ta hand om varandra och stötta varandra i kampen!