Radar · Nyheter

Läkare utan gränser attackerades i Kabul

Rök stiger upp från ett sjukhus i Kabul som har attackerats.

Beväpnade män har attackerat ett sjukhus där Läkare utan gränser driver klinik i Afghanistans huvudstad Kabul. Åtminstone åtta har dött, enligt inrikesdepartementet.

– Det rådde fullständig panik där inne, säger en läkare på plats.
Vid 10-tiden var attacken ännu pågående.

– Vi har specialstyrkor på plats, säger Marwa Amini, talesperson på inrikesdepartementet.

Landets vice hälsominister kan ha befunnit sig på sjukhuset när attacken inträffade, enligt en annan person på inrikesdepartementet.

"Fullständig panik"

En av barnläkarna på sjukhuset lyckades fly från byggnaden och uppger att en högljudd explosion hördes från byggnadens entré.

– Sjukhuset var fullt av patienter och läkare, det rådde fullständig panik där inne, säger läkaren som vill vara anonym.

Inrikesdepartementet uppger på sin hemsida att åtta civila dött i attacken. I nuläget saknas vidare uppgifter om antal skadade eller döda.

Dasht-e-Barchi-sjukhuset, det sjukhus som attackerats, har runt 100 bäddar och är beläget i ett av Kabuls fattigare områden som i stor uträckning bebos av den etniska minoriteten hazarer.

Talibanerna tar avstånd

Läkare utan gränser har ännu inte uttalat sig om händelsen. Det är ännu oklart vem som ligger bakom attacken och talibanerna har tagit avstånd.

Attacken är den senaste i raden av våldsdåd i den afghanska huvudstaden under den senaste månaden.

Många av dessa dåd har terrorrörelsen IS tagit på sig. Tidigare i veckan greps afghansk polis vad som uppges vara tre ledande figurer inom rörelsen.