Intro

Bind ihop Sverige?

”Bind ihop Sverige med tåg som går i tid” hette det i januariavtalet för drygt ett år sedan. Överenskommelsen lovade gott för oss som längtar efter fler tågsemestrar framöver. Men är ”Sverige” bara södra Sverige? I går blev det klart att nattågen mellan Jämtland, Norrbotten, Narvik och Göteborg ska stoppas, efter att SJ har förlorat en upphandling från Trafikverket. Läs om protesterna mot det – och om SJ:s reaktion på Radarsidorna.

Sedan 1857 är djurplågeri ett brott enligt svensk lag. Brottsbalken har uppdaterats sedan dess, men straffskalan släpar ändå efter i relation till hur samhället ser på brott mot djur, enligt regeringens utredare. Han föreslår ett nytt brott: grovt djurplågeri, något som Djurens rätt länge har efterfrågat. Läs hur de ser på den föreslagna lagändringen.

I nyheterna följer vi även de amerikanska primärvalen, där basinkomstförespråkaren Andrew Yang nu har beslutat sig för att hoppa av kandidaturen – för den här gången, sade han till nyhetsmagasinet Politico: ”Det här är inte slutet, vi är bara på startlinjen.” Syre ser fram emot det fortsatta loppet.

Trevlig läsning!

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV