Radar · Migration

Tre skadade när grekisk kustbevakning sköt på migrantbåt 

En migrantbåt som kom från Turkiet och satte kurs mot ön Rhodos, blev beskjuten av grekisk kustbevakning igår.

Den grekiska kustbevakningen uppger att de igår eftermiddag sköt varningsskott på en flyktingbåt från Turkiet. Då skadades tre personer, varav en allvarligt och senare sjönk båten. Det rapporterar turkisk kustbevakning.

Det var vid  klockan 15.40 igår som den grekiska kustbevakningen sköt varningsskott, enligt dem själva i form av gummikulor, på en migrantbåt från Turkiet. Båten hade satt kurs mot den grekiska ön Rhodos. 

Enligt den grekiska kustbevakningen avfyrade de skotten mot en säker del av båten. Något som den turkiska kustbevakningen sedan dementerade. Efter beskjutningen vände båten tillbaka mot Turkiet.

Tre personer ombord på båten skadades av kulorna, varav en allvarligt. Alla de tre skadade blev sedan förda till sjukhus i Marmaris i Turkiet med hjälp av den turkiska kustbevakningen.

Det totala antalet passagerare på båten är i dagsläget okänt. Enligt den turkiska kustbevakningen sjönk sedan migrantbåten efter att ha tagit in vatten i samband med skottlossningen.

Det finns för närvarande inga uppgifter om att några  fler personer ombord skulle ha skadats eller förolyckats i samband med att båten sjönk.