Glöd · Debatt

”Den kinesiska diktaturen kan bara bojkottas bort”

I Taipei demonstrerar man för att Hongkong ska få behålla sin ett öppet internet och tryck- och yttrandefrihet och inte bli en del av den kinesiska diktaturen.

DEBATT Eftersom jag älskar den kinesiska kulturen, och nästan varenda kines jag träffat, så är jag väldigt orolig över hur det kinesiska kommunistpartiet är världens genom tiderna kraftfullaste fascistparti. 

Jag önskar att mina vänner i Kina får prata om precis vad dom vill, att dom får protestera, gå ut på gatorna, att dom får rösta. Att dom får ta upp kampen för lika behandling av medborgare, för en planet man kan leva på om 100 år etcetera. Precis som man får i demokratier, till exempel den kinesiska demokratin Taiwan.

Kampen är här redan nu. Gör det förbjudet med kinesiska uppköp av svenska företag. Släng ut MTR ur svensk trafik. Erkänn Taiwan istället (om dom envisas med att man bara får erkänna en av dom). Köp saker producerade någon annanstans, från vitlök till datorer. Även om det är producerat i någon annan diktatur, eftersom det är skillnad mellan gamla oljehattar och ny supermodern technodiktatur.

Trump kommer dom att rösta bort. Det kinesiska kommunistpartiet måste bojkottas bort, vilket innebär bojkott av samtliga kinesiska företag. Någon annan väg finns inte. Hittar du bara kinesisk sesamolja i din lokala affär, skriv till dom och be om alternativ.