Radar · Nyheter

Norrmän får resa till södra Sverige

Nu lämnar Norge besked om resorna.

Norge lättar något på sina restriktioner för resor till Sverige, meddelar norska folkhälsoinstitutet (FHI) på en presskonferens. Resor till Kronoberg, Skåne och Blekinge får grönt ljus.

De nya reglerna gäller från och med den 15 juli. Resor från Norge till övriga svenska län avråds, och den som ändå åker får räkna med att sitta i karantän vid återkomsten. Reglerna gäller till och med den 20 augusti.

Norges utrikesdepartement skriver i ett pressmeddelande att de länder som nu godkänns tillfredsställer utrikesdepartements krav på smittspridningskriterier.

Förutom de tre länen i södra Sverige är det nu också fritt fram för norrmännen att resa till Belgien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Färöarna, Grönland, Grekland, Irland, Island, Italien, Cypern, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Malta, Nederländerna, Polen, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Schweiz, Tjeckoslovakien, Tyskland och Österrike.

Svenskar är även fortsättningsvis portade från Norge. Det kan dock finnas en öppning. Norges justitieminister Monica Maeland förklarar dock att den som har sin partner utomlands kan få ta emot denne på besök, om ett särskilt ”kärastepass” upprättas.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV