Radar · Migration

10-åring hittad död i lastutrymme på flygplan

Under färden från Abidjan till Paris dog en tioåring i lastutrymmet.

Ett tioårigt barn hittades död i lastutrymmet på ett plan tillhörande flygbolaget Air France på flygplatsen Charles de Gaulle i Paris. Planet landade tidigt på onsdagsmorgonen och kom från staden Abidjan, Elfenbenskusten.

Flygplanet hade enligt källor som The Local France varit i kontakt med lämnat Abidjan sent på tisdagskvällen och anlänt till Charles de Gaulle i Paris på onsdagsmorgonen. 

Air France sade i ett uttalande att en ”okänd passagerare” hade dött utan att uppge personens ålder, rapporterar tidningen. 

En källa från Elfenbenskustens  säkerhetstjänst sa till nyhetsbyrån AFP att incidenten förutom att vara ett mänskligt drama visar på stora säkerhetsbrister på flygplatsen i Abidjan. Källan frågade sig vidare hur ett tio år gammalt barn kunnat ta sig in i flygplanet och om barnet fått hjälp med att göra det.

De senaste åren har flera, framförallt föräldralösa barn med afrikansk ursprung, hittats döda i lastutrymmen på flygplan. Dödsorsakerna har varit att de fryst ihjäl eller klämts till döds.