Radar · Djurrätt

Hur kan djurskydd bidra till en mer hållbar värld?  

Hållbart och klimatsmart är orden på allas läppar just nu, men risken finns att kor och andra djur glöms bort.

Kan vi få ökad djurvälfärd och samtidigt få slut på världssvält, fattigdom och klimatkris? Det och mycket annat stöts och blöts på en gratis onlinekonferens idag den 1 oktober, ordnad av Djurskyddet Sverige.

Temat för alla seminarier är hur djurskydd kan bidra till en mer hållbar värld. Talar gör bland annat Linda Keeling från Sveriges Lantbruksuniversitet, som forskat om hur man kan kombinera FN:s 17 globala hållbarhetsmål med mål om ökad djurvälfärd.

Det här är bara en av många programpunkter på en heldagskonferens om djurvälfärd och hållbarhet som går av stapeln idag torsdag i Stockholm och online. Att delta online är gratis och det är inte försent att anmäla sig.

Lantbrukare, forskare och designers

Några andra talare är Adam Arnesson lantbrukare, Jannelunds gård.  Djuren äter foder som produceras på gården och lever ett så naturligt liv som möjligt med mycket utevistelse. Elin Rööös, forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet jobbar med hur miljöpåverkan från olika livsmedel kan bedömas och hur vi kan producera mat på ett hållbart sätt till en växande befolkning. Elin kommer att prata om sitt arbete och även ge exempel på hur djurvälfärd kan inkluderas i sådana bedömningar.

Ytterligare en talare är designern Josefin Liljeqvist. För två år sedan fick hon pris av Djurskyddet Sverige för att hon såg behovet av att göra djurskydd och spårbarhet till en del av modeindustrin, något som tidigare hade ignorerats. Josefin berättar om sin syn på och sitt arbete kring hållbarhet och djurskydd i modeindustrin.

Här kan den nyfikne hitta mer info och anmäla sig online: https://magnetevent.se/Event/med-fokus-pa-djurskydd-hallbart-for-vem-36920/