Radar · Nyheter

Sex kandidater kvar som kan efterträda May

Den brittiske premiärministern Winston Churchill på en bild från 1930-talet.

Ytterligare en aspirant till att efterträda Theresa May som ledare för det Konservativa partiet – och därmed sannolikt bli Storbritanniens nästa premiärminister – har lämnat startfältet. Därmed återstår sex kandidater.

På fredagen meddelade hälsominister Matt Hancock att han hoppar av listan.

Än så länge leder den tidigare utrikesministern Boris Johnson överlägset.

Men tvåan i gruppen, utrikesminister Jeremy Hunt, uttrycker oro över att Johnson – till vardags kallad BoJo – tenderar att undvika mediernas granskning. Hunt efterlyser också en debatt mellan de kvarvarande kandidaterna om brexit och vilka planer var och en av dem har för hur Storbritannien ska lämna EU.

Debatter ska hållas mellan de kvarvarande kandidaterna, den första på söndag. Boris Johnson är den enda av de sex som ännu inte bekräftat att han kommer att delta.

– Vi kan bara ha en sådan debatt om toppkandidaten i denna valkampanj blir lite modigare när det gäller att möta medierna, delta i debatter och delta i tv-debatter, säger Hunt till BBC Radio och hänvisar till den legendariske premiärministern Winston Churchill:

– Om du vill bli Storbritanniens premiärminister så måste du ge dig ut och tala för din sak. Vad skulle Churchill ha sagt om någon som ville premiärminister för Storbritannien gömde sig för medierna och undvek att delta i stora sammanhang.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV