Radar · Nyheter

Explosionsvittne: Kände trycket i bröstet

En altan totalförstördes i en kraftig explosion i ett villaområde i Motala sent på söndagskvällen.

Den kraftiga explosionen vid en villa i Motala sent på söndagskvällen utreds som mordförsök. Två personer befann sig i huset men blev inte allvarligt skadade.

Explosionen inträffade strax före klockan 23 på söndagen i ett villaområde i Motala. Enligt polisen är det omfattande skador på det drabbade huset.

En person som bor i närheten beskriver synen:

Det var förödelse på hela gatan. Hela gaveln var borta och jag såg en stor, vit rökpelare stiga upp mot himlen, säger han till Corren.

På gatan låg glassplitter, träplankor och annat material utspritt, skriver tidningen. Mannen och flera andra grannar sprang ut när de hörde smällen.

Vi kände trycket i bröstet och rutorna skakade, säger kvinna till P4 Östergötland.

Faktainsamling

Avspärrningar finns kvar men har minskats i storlek under måndagen i takt med att teknikernas undersökningar har blivit klara utanför.

– Vi håller på med faktainsamling och jag tror inte att det är så mycket klarare bild än så länge. Det är en mängd förhör och uppgifter från kriminalteknisk undersökning och annat som nu håller på att sammanställas, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen.

Polisen utreder händelsen som mordförsök och allmänfarlig ödeläggelse men har inga misstänkta.
Förhör kommer att hållas för att ta reda på om vad som kan ligga bakom händelsen.

– Det kan vara svårt att få fram när krutröken ligger kvar, nu hoppas vi kunna hålla lite grundligare förhör under dagen när känslorna har lagt sig något, säger Thomas Agnevik.

Ren tur

Två personer befann sig i andra änden av huset när explosionen inträffade. Båda fördes till sjukhus för kontroll men bedömdes fysiskt oskadda så när som på ett skärsår.

– Det är bara ren tur. De hade lika gärna kunnat befinna sig innanför altandelen. Det är rätt omfattande skador på huset. Hade de befunnit sig närmare hade det kunnat sluta väldigt tragiskt, säger Torbjörn Lindqvist.