Energi · Syre Engangerar

Syre engagerar!

Superbra

Vill bara berömma er för ett X-tra bra och läsvärt nummer av tidningen denna gång. Fortsätt så! Era Global nummer är oxå helt suveräna med superbra reportage. Tackar – väl värda pengarna.

Christel om Syre Stockholm och Syre Global

Flygskam

Ordet flygskam har under 2018 tagit stadig plats i medietexter och det kollektiva medvetandet. Om skattehöjningar inte hjälper eller inte ens genomförs för att avskräcka folk från flyget, måste man i stället rikta sig mot folks sociala kapital, resonerar bland andra Lennart Fernström, chefredaktör på tidningen Syre.

Språkrådet om varför flygskam kom med på 2018 års nyordslista.

Idisslare

Gå till frisören o sök ett jobb medan tid är din blaska har inget berättigande må den gå i graven de iderna. Vad du stoppar i magen är din ensak o ska inte debatteras o propageras till oss majoritet som inte är idisslare.

Gunnar om Syres utgivare Lennart Fernström

Militanta

Oj! Det var ju synd, jag som tänkte börja prenumerera på eran tidning… men om ni avser att utöka ert engagemang pga detta, som indirekt innebär att ni bejakar militanta aktioner, då tackar jag nej till er.

Niclas om att vi funderar på att utöka vårt deltagande på Vegomässan när Ica drog sig ur.

Analysera

Jag hade väntat mer politiska analyser av politiken.

Owe

Osexigt

När jag läser Syre, känner jag mig inte som en ”vanlig” läsare, utan mer som en student eller forskare som lär mig mer om det jag trodde eller anade innan jag öppnade tidningen. Jag planerar för att läsa tidningen, som inte är en tidning som andra tidningar som jag bara skummar igenom och på sin höjd bara läser rubriker och ingresser i medan potatisen kokar på spisen.

Jag fattar inte hur det går till att locka in mig i ett reportage om metaller! Jisses så ”osexigt” med metaller! Tråkigt med metaller! Men ”Han synar jakten på metallerna” är ett sååååå bra reportage! Det är så med Syre, tycker jag, att varje ord, varje artikel är viktig och innehåller lärorik kunskap! Inga utfyllnadstexter i Syre – allt är viktigt! Tack för tidningen!

Yvonne

Stor

Ni kanske borde slå ihop er med Syre och skapa en riktigt stor = bra tidning istället för två små.

Marcus om återstarten av Landets Fria Syre

Mansdominerad

Jag upplever tidningen vara alltför mansdominerad.

Cecilia

Fina

Tack så jättemycket för all hjälp, samt för det fina arbete ni utgör!

Fredrik

Roligt och lärorikt!

Annika om En syl i vädret om särskrivningar.

Liiiiten

Blev väldigt besviken på att ni enbart hade en liiiiten notis i Sthlmsdelen om måndagens demo i Märsta (…) Ett mittuppslag hade varit mer passande.

Emrika

Våld

Lennart, i vilka andra situationer än djurrättsaktivism som blivit semi-mainstream genom veganism, är det ok att uppmana till våld mot lantbrukare, bombtillverkning, genomföra våldsamma aktioner (Djurfront) in the name of salvation, utan att kalla det sektism?

Mårten om ledaren som kritiserade GPs ”granskning” av djurrättare.

Återkommer

Stöttar ert arbete och är själv engagerad i hållbarhetsfrågan. Men jag har inte tid för papperstidningar just nu. Jag återkommer i framtiden! Fortsätt göra er grej 🙂

Julie