Glöd · Debatt

Panelen: Vad tycker du om Partiet Vändpunkt?

I förra veckan lanserades det nya partiet Vändpunkt. Vad tycker du om partiet? Tror du att de har någon chans att överleva?

– Det är trångt i det politiska fältet och ett parti till som ska balansera mellan V och MP måste nog hitta på några tunga frågar som sticker ut för att klara fyraprocentsspärren. Med en lyckad kampanj kan de kanske komma in vid EU-valet för där är väljarna villigare att chansa.

Willi Reichhold, 64 år, aktiv i Palestinagruppen, patientstödsgruppen och Djurens rätt, Stockholm

– Det krävs en partist för att tro att lösningarna på vänsterns backlash är ännu ett parti. Att partierna går högerut handlar inte om att det finns för lite partiorganisering – tvärtom! Problemet är att vänsterns organisering i samhället är så bristande. Vi behöver större proteströrelser, kaxigare och stridbara fackförbund och en antifascism som samlar fler. Då kommer partivänstern att få mer spelrum.

Isak Gerson, 27 år, redovisningsekonom och syndikalist, Stockholm

– Jag är väldigt kluven. Å ena sidan måste miljöpolitiken bli mer progressiv och våga utmana hela samhällsordningen. Å andra sidan skulle den gröna rörelsen, nu mer än någonsin, behöva vara en samlad kraft.

Nina Bendahl, 50 år, läkare med intresse för odling och migrationsfrågor, Vinslöv
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV