Radar · Nyheter

Sea Shepherds arbete hedras i Liberia

Miljöorganisationen Sea Shepherd hedrades den 11 februari med den högsta militära utmärkelsen i Liberia för sitt arbete med att hjälpa landets kustbevakning att bekämpa olagligt fiske.

Vid ceremonin medverkade kaptenerna Alex Cornelissen och Peter Hammarstedt, VD respektive kampanjchef, för Sea Shepherd.

”Jag är stolt över att motta priset på uppdrag av de modiga män och kvinnor i Liberias kustbevakning och engagerade kaptener med besättningar från Sea Shepherd som tillbringat de senaste två åren till sjöss med att föra tjuvfiskare inför rätta på alla liberianers vägnar,” säger Peter Hammarstedt, i ett uttalande.

Sedan 2017 arbetar Sea Shepherd tillsammans med liberianska myndigheter i gemensamma sjöfartspatruller, vilket har lett till att 14 fiskefartyg stoppats på grund av olagligt fiske och andra fiskeribrott.

Från den liberianska regeringen prisades partnerskapet, kallat Operation Sola Stella:
”Detta partnerskap har blivit särskilt framgångsrikt genom att använda en blandad besättning av personal från Sea Shepherd och Liberias kustbevakning, där den senare har befogenhet att borda, inspektera och stoppa fartyg som bryter mot Liberias lagar och förordningar”.