Radar · Nyheter

Anklagelser mot Djurens rätt

Efter Göteborgs-Postens senaste granskning av djurrättsrörelsen publicerade Djurens rätt en text på sin hemsida om att olagliga aktiviteter inte är förenligt med ett aktivt engagemang i organisationen, som i dag har över 45 000 medlemmar.

I torsdags kunde SVT berätta att anställda på Djurens rätt tidigare har dömts för djurrättsrelaterade brott. Enligt Djurens rätt själva berör det tre anställda som är dömda för öppna civil olydnads-aktioner.
– Detta var för runt 20 år sedan och innan personerna var anställda hos oss, säger Moa Richter Hagert, kommunikationsansvarig på Djurens rätt.

I SVTs inslag uppmärksammades att Djurens rätt delar filmer från organisationer som begår olaga intrång, och för att styrelsemedlemmar ”gillar” kontroversiella organisationer på Facebook.
– Att gilla en sida på Facebook är inga konstigheter. Det gör jag för att hålla koll på vad som händer i djurrättsvärlden, och det har aldrig varit någon hemlighet vilken typ av bilder Djurens rätt använder i sina kampanjer så jag är förvånad över att det lyfts som en nyhet. Det finns inte några tveksamheter kring Djurens rätts metoder. Vi tar avstånd från alla typer av hot och våld och skapar istället förändring för djuren genom demokratiska metoder, politisk påverkan och opinionsbildning, det vet alla som har någonting med oss att göra, säger Moa Richter Hagert.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV