Glöd · Debatt

Varför ska vi sukta efter jättebilar?

När Holly Persic i Pittsburgh skulle starta bilen började det lukta bränt.

Vilken tidning jag än bläddrar i är det massor av reseannonser numera, eller så ska vi handla något dyrt, laga någon häftig mat från andra sidan jordklotet eller något annat som frestar på klimatet. Eller är det bara (?) så att jag reagerar mer i dag, eftersom många av oss är på tårna vad gäller våra utsläpp? Jag vet faktiskt inte. Men jag har nog inte tidigare noterat ”julshopping i Peking”, vilka stora suvar vi ska ha stående på garageuppfarten eller att vi bara måste åka till Italien för att undvika falukorven och lite snö.

Det har liksom blivit för mycket, känner jag, det är extra allt till allting numera. Är det inte 5G alla suktar efter så är det jättebilen eller att resa jorden runt. Och en del blir vansinnigt provocerade över en tonåring som väljer att segla till USA istället för att flyga. Bra, Greta, säger jag.

Fortsätter jag fundera kommer jag till frågan: hur mår människor i dag, eftersom ingen verkar vara nöjd med det man har? Och varför i hela världen blir någon provocerad av att andra gör sundare val än man själv, klär sig annorlunda, lever annorlunda? Fundera på den, ni.