Nyheter

Oklar framtid för tidskriften Bang

Bang brottas med ekonomiska problem.

Tidskriften Bang brottas med ekonomiska problem. Det är oklart om den feministiska tidningen kommer ut i tryckt form framöver. Beslut tas i december, enligt Arbetet.

I oktober i fjol drev Bang en räddningsaktion och fick in 700 nya prenumeranter. Chefredaktören Vian Tahir har sedan dess lagt ut en rad meddelanden på sociala medier om att Bang befinner sig i kris och är behov av donationer. Intäkter från prenumerationer har halverats sedan 2016 och någon ny värvningskampanj tycks inte vara igång. Istället hoppas man på olika former av donationer.

Bang tar emot 675 000 kronor i årligt kulturskriftsstöd från statliga Kulturrådet. Att läget är ekonomiskt ansträngt bekräftar styrelsens talesperson Emilie Roslund.

– Det är absolut nödvändigt att hitta andra inkomstkällor, säger hon till tidningen Arbetet.

På frågan om Bang riskerar konkurs svarar hon:

– Vi hoppas kunna hitta lösningar, men vi tar det dag för dag. Vi vill alla Bangs bästa.

I dagsläget finns inget beslut om tidningen kommer ut i tryck nästa år. Bang har också sagt upp sina kontorslokaler, vilket sparar 225 000 kronor.

– Om det är så att tidningen inte längre kan ges ut i fysisk form så tänker vi förpacka om Bang och driva tidningen helt digitalt, säger Emilie Roslund