Intro

Välkommen till dagens Syre!

Demokrati är inget man får gratis. Det kan vi se nu i Algeriet där staten slår ner stenhårt på demokratidemonstranter. Hundratals aktivister har arresterats under hösten och det lär bli värre den närmaste veckan eftersom själva valet hålls tolfte december. Samtidigt fortsätter utfrågningarna i den amerikanska riksrättsutredningen. Utan våld, men med mycket högt tonfall, minst sagt. Här i Sverige ökar SD och risken för en konservativ regering rycker allt närmare.

Idén att människor väljer att inte flyga för att de skäms är inte helt sann visar en rapport från Fores. Människor verkar ganska medvetna om vad de gör och moraliska och miljömässiga faktorer är viktiga för dem.

Arla försvarar sin kritiserade kampanj om att deras produkter ger ”netto noll klimatavtryck”, vilket Konsumentverket menar är ”vilseledande och i strid med god marknadsföringssed”.

Själv skriver jag om rosengeranium, en väldoftande, ätlig krukväxt som går att använda till efterätter, lemonad och godis till exempel. Växer gladeligen i alla miljöer och går lätt att föröka med sticklingar.

Hoppas du får en trevlig stund med oss!