Radar · Nyheter

Nordkorea: Nya robottester svar på militärövning

En bild från den statliga nordkoreanska nyhetsbyrån KCNA visar det förra missiltestet, den 25 juli.

På onsdagsmorgonen genomförde Nordkorea nya robottester. Enligt regimen är de ett svar på de militärövningar USA och Sydkorea planerar att genomföra i augusti.

– Vi kan inte annat än att oavbrutet utveckla superkraftfulla vapensystem för att undanröja det potentiella och direkta hotet mot vårt lands säkerhet, sa landets ledare Kim Jong-Un till den statskontrollerade nyhetsbyrån KCNA, rapporterar TT.

De kortdistansrobotar som avfyrades under onsdagsmorgonen från östra Nordkorea och flög 250 kilometer. Testskjutningen var den andra inom en vecka. 

Nordkorea upphörde tillfälligt med sina robottester efter att Kim Jung-Un mött USA:s president Donald Trump i juni. Men redan några veckor efter mötet hotade Nordkorea att återuppta dem med hänvisning till de återkommande gemensamma militärövningarna mellan USA och Sydkorea.

”När USA bryter mot sina löften, förlorar överenskommelserna vi gjort med USA gradvis sitt berättigande”, hette det i ett uttalande från Nordkoreas utrikesdepartement, enligt bland andra CNN.