Intro

Välkommen till dagens Syre!

Allt kommer med en kostnad. Det är en lärdom de flesta kan relatera till. Att applicera det på den pågående klimatkrisen är inte heller särskilt svårt. Nästan allt vi gör bidrar direkt eller indirekt till utsläpp någonstans på jorden.

Samtidigt möts vi av dubbla budskap. Vi ska minska vårt fotavtryck men överallt vi går uppmuntras vi att köpa något eller klicka vidare, det vill säga öka vårt klimatavtryck.

Det gäller inte minst strömningstjänsterna – som också de bidrar till koldioxidutsläpp. Numera krävs det inte heller en aktiv handling för att fortsätta titta, det räcker med att inte klicka på stopp för att nästa episod ska börja.

Den franska tankesmedjan The Shift manar till digital nykterhet som ett sätt att efterlysa en viss besinning när det gäller tittandet, om inte av andra anledningar så av klimathänsyn.

Missa inte heller vår rapportering om hur nyfödda killingar tas från sina mammor och slås ihjäl med järnrör. En metod som smygfilmats i Australien men som är fullt laglig – även i Sverige.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV