Glöd · Debatt

Nu bygger vi en bättre värld

Många av Sveriges 156 folkhögskolor strejkar i dag.

I dag lägger många av Sveriges 156 folkhögskolor ned sitt arbete för att tillsammans med våra kursdeltagare strejka för klimatet. Men vi gör så klart något mer av det, vi gör folkbildning av det. Under veckan har vi föreläst för och diskuterat med våra deltagare om hur förändring har gått till historiskt sätt. 

Flera av våra kurser strejkade redan i maj, och jag har personligen strejkat med mina barn en handfull fredagar därefter. Nu är det flera folkhögskolor som på ett mer organiserat sätt har hoppat på ”Folkhögskolor for a future”.

För mig personligen är det viktigt att både stödja de ungas processer i detta, och att vi samtidigt inte nöjer oss med att protestera för att någon annan ska förväntas lösa problemet.

Världen kommer inte att förändra sig om det inte finns något bättre att gå emot. Det är min fasta övertygelse att vi på Holma folkhögskola med vår omställnings och ekologiska odlings profil är med och bygger den bättre framtiden som vi och världen behöver. En verklighet där vi byter ut ett belastande ekologisk fotavtryck mot ett positivt socialt och ekologiskt handavtryck. Från konsument till producent.

Vi lägger några nävar grus i maskineriet och vi bygger en bättre värld. Både och …
                        ”Tillsammans odlar vi en hållbar värld”