Energi · Bak

Det hände då …

I dag uppmärksammas jukeboxar i USA.

I dag firas jukeboxdagen i USA. Den infaller dagen före thanksgiving och många hemvändare passar på att gå ut för att träffa vänner och lyssna på musik.

För 25 år sedan, 1994, sade den norska befolkningen nej till en europeisk gemenskap. I folkomröstningen om medlemskap i EU deltog 88,6 procent av de röstberättigade och nejsidan vann med 52,2 procent av rösterna.

För 30 år sedan, 1989, tilldelades Sveriges bordtennislag Svenska Dagbladets bragdguld. Anledningen var segern i VM. Jan-Ove Waldner som också tog VM-guld i singel var en av dem som spelade i finalen mot Kina i Dortmund, som slutade 5–0.

För 20 år sedan, 1999, gick en naken man till attack med ett samurajsvärd under en mässa i en romersk-katolsk kyrka i London. En polisman, som besökte gudshuset privat, lyckades övermanna gärningsmannen med hjälp av en lång orgelpipa. Ett tiotal personer skadades, dock ingen allvarligt.

1978 bildas det kurdiska arbetarpartiet PKK.

I dag är det flaskmatardagen. Den är instiftad av Föreningen Flaskmatning i Sverige som vill sprida kunskap om flaskmatning som ett alternativ till amning.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV