Radar · Nyheter

Fridays For Future: Strejka den 27 september

Rörelsen Fridays For Future kommer den 27 september uppmana alla att strejka för klimatet. Kontorsnissar, lärare, elever – vuxen som barn. Klimatet kan inte vänta.

På den första globala demonstrationen i mars i år deltog 2,5 människor världen över. Men detta är enligt rörelsen nästa steg, eftersom även vuxenvärlden måste vakna.

”Nästa år, 2020, måste vi ha sänkt utsläppskurvan drastiskt för att ha en chans att hålla den globala uppvärmningen under 1,5 grader. Om detta inte sker riskerar vi fullständig samhällskollaps”, skriver Greta Thunberg, Edit Liedberg, Mina Pohankova, Isabelle Axelsson, Eira Fröhling och Ell Jarl från Fridays For Future Sweden i ett debattinlägg på Nyheter 24.

DN rapporterade tidigare i sommar om att risken för värmeböljor i Europa har femdubblats, enligt en studie från klimatförändringsenheten på Oxford univeristet. De kommer allt oftare är kraftigare än vad man räknat med.

Forskarna noterade att flera nya, historiska värmerekord uppmätts i Europa den här sommaren. Bland annat i Frankrike, Schweiz, Österrike, Tyskland och Spanien.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV