Radar · Morgonkollen

Flera barn dödade av saudiskt stridsflyg i Jemen

Saudiska stridsflygplan tillverkade i USA.

Minst 16 människor har dödats i två flygbombningar utförda av den saudiskledda alliansen i Jemen. Sju av de döda var barn.

Bombningarna fördöms av de Huthirebellerna, som i ett uttalande beskriver dem som ett angrepp mot den jemenitiska befolkningen.

Attacken sker bara några dagar efter det att rebellerna utlyst en ensidig vapenvila i kriget mot den saudiskledda militärallians som stöder regeringssidan i kriget.

FN: "Världens just nu värsta humanitära kris"

Men enligt en talesperson för militäralliansen avfyrade Huthirebellerna en ballistisk robot mot Saudiarabien på tisdagen. Den ska dock ha slagit ner i Jemen.

Rebellerna har sagt att de låg bakom attackerna mot oljeanläggningarna Abqaiq och Khurais i Saudiarabien den 14 september. Det har tillbakavisats av Saudiarabien, USA och flera europeiska länder, som i stället pekar ut Iran.

Tiotusentals människor har mist livet sedan konflikten i Jemen trappades upp för fem år sedan. Miljontals människor har tagit till flykten och två tredjedelar av landets befolkning beräknas vara i behov av nödhjälp.

FN har vid flera tillfällen beskrivit det som pågår i Jemen som världens just nu värsta humanitära kris.