Intro

Välkommen till dagens Syre!

Vi lever i ett land som är rikare än någonsin – ändå finns det ofta brister i verksamheter som vi ordnar tillsammans, genom att betala skatt.

Syres krönikör Gustav Fridolin anser att vi betalar för lite skatt. Men var och en skulle gärna vilja betala lite mindre till något, resonerar Fridolin.
Ett stort hål i fickan där pengarna runnit ut är det gigantiska vägprojektet Förbifart Stockholm. Förbifarten ligger i topp på listan över projekt där budgeten skulle kunna strypas, om Fridolin fick bestämma.

Arbetet med Förbifart Stockholm är inte bara väldigt dyrt – det står också delvis still. Hanna Westerlund skriver om hur tunnelbygget på Lovön utanför Stockholm för tillfället saknar byggentreprenör, eftersom den förra inte höll måttet. Bland annat hittades odetonerat sprängmedel ovan jord.
Förbifart Stockholm har redan överskridit budgeten med 3,3 miljarder kronor.

Bland mycket annat i dagens nummer hittar du även odla med Jerker. Här kan du, som är tillräckligt tålmodig, lära dig att odla svamp från grunden. Men vem bestämmer? Jerker eller naturen?

Vi rapporterar även om att en av XR:s medgrundare, Roger Hallam, sparkats ut efter att ha uttalat sig relativiserande om Förintelsen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV