Radar

Buteljerad luft nominerad till ”absurdaste transporten”

Buteljerad luft och italiensk skinka hör till de nominerade till utmärkelsen, "den mest absurda transporten" av organisationen Alps Initiative.

Organisationen Alps Initiative har utnämnt tre nominerade till utmärkelsen, ”Särkilt absurd transport”. Bland de nominerade finns alpluft som buteljeras och skickas till Asien.

Det är den tyska mediekanalen Deutsche Welle som rapporterar om Alps Initiatives tävling, där de nominerade snarare anses få skämmas än hedras.

– En massa uppmärksamhet krävs för att vi ska undvika produkter som inte gör något för att förbättra våra liv, säger Jon Pult, från Alps Initiative i ett uttalande.

Förutom buteljerad luft som skeppas från Schweiz till Asien är också norskt källvatten och Italiensk prosciutto (skinka) nominerade.

Det norska källvattnet transporteras i glas från Norge till affärer i Schweiz medan den italienska skinkan kommer från grisar som slaktas i Nederländerna och processas i Italien, innan den färdats färdigt och landat i matvarubutiker i Österrike, cirka 1 700 kilometer senare.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV