Radar · Nyheter

Tio civila döda i luftanfall i Syrien

Fler än 370 000 människor har dödats i kriget i Syrien och miljoner människor har tvingats lämna sina hem.

Tio civila har dödats i luftanfall som regimen utfört i Idlib i Syrien, där sammandrabbningarna mellan regeringsstyrkor och beväpnade grupper förvärrats de senaste två dygnen, rapporterar SOHR. 15 civila skadades i anfallen.

Luftanfallen träffade en marknad i staden Maaret al-Numan i Idlib, rapporterar oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget från Storbritannien.

Organisationen hade kort dessförinnan uppgett att 96 människor dödats i strider mellan regimstyrkor och beväpnade grupper de senaste två dygnen.

Sammandrabbningarna som pågått sedan i lördags i utkanten av regionen Idlib är de mest dödliga sedan en vapenvila trädde i kraft i slutet av augusti, enligt SOHR.
”Striderna rasade i gryningen på måndagen på flera platser på landsbygden i sydöstra Idlib”, skriver organisationen.

Enligt uppgifterna har 51 personer i regimstyrkorna dödats under 48 timmar samt 45 av deras motståndare, av dem 31 jihadister.

Runt tre miljoner människor bor i Idlib, många av dem flyktingar från kriget som har pågått i åtta år. En grupp med kopplingar till al-Qaida har kontroll över stora delar av regionen.