Radar · Miljö

Bussbolag erbjuder gratis resor inför klimatstrejken

Skärmbild från Flixbus Twitterkonto, där de meddelar att de stödjer klimatstrejken genom att erbjuda gratis resor till den som vill delta.

Tysklands största bussbolag ställer sig bakom den klimatstrejk som är utlyst världen över med start på fredag. Den som vill ta sig till någon av de utlysta protesterna i landet, kan åka gratis, rapporterar nyhetssajten Deutsche Welle.

Mellan den 20 och 27 september har rörelsen Friday for future utlyst generalstrejk världen över för att sätta extra press i klimatfrågan.

Hela städer – så som Oxford – har gått ut med att man kommer att delta och New Yorks borgmästare har gett grönt ljus till de skolungdomar som vill ansluta. Även International Trade Union Confederation har ställts sig bakom och en rad företag, så som Lush, Burton och Ben and Jerry´s. Senast att ansluta är Flixbus, Tysklands största intercity bussföretag.  

– Vi vill att både våra kunder och våra anställda ska delta i den globala strejkrörelsen för en hållbar framtid, säger Flixbus vd André Schwämmlein till Deutsche Welle.

Globalt planeras över 2000 protester i samband med klimatstrejken.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV