Intro

Välkommen till dagens Syre!

Äntligen fredag!

Jag har ett roligt jobb. Mycket roligt till och med. Som tonåring drömde jag om att kunna ha skrivandet som jobb.

Men det är få förunnat att ha jobbet också som intresse och hobby nästan. Jag läser ju ändå de där böckerna, ser filmerna och följer nyhetsskeenden. Andra får göra det på sin fritid.

För de flesta är arbetet viktigt i alla fall. Många känner stolthet för sitt yrke, många ser arbetskamraterna som viktiga också socialt. Folk blir kära på jobbet, träffar nya människor från andra kulturer och platser.

Samtidigt dör fler och fler på jobbet. 50 förra året. Det är en låg siffra, kan man tycka, men jag tycker att den är enorm. Varför ska någon överhuvudtaget behöva dö på jobbet? Finns inte ett enda argument. Väl?

Självklart går det att se till att ingen, eller nästan ingen, dör. Det kostar pengar, visst, men liv går inte att värdera i pengar. Och nu kommer det antagligen att bli ännu värre.

SD har i sin skuggbudget föreslagit att facket ska förlora rätten att utse skyddsombud. Utbrändhet är fortfarande ett problem trots att tillståndet bytte namn till utmattningssyndrom. Bibliotek hålls stängda. Socialsekreterare säger upp sig.

Vi behöver mer facklig verksamhet, fler skyddsombud och starkare lagar på området, inte mer kaos och fler dödsfall.

Läs mer om det i dagens tidning.

Missa inte heller Mat med Jenny. Perfekt till helgen med lite inspiration. Och vår spännande följetong.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV