Glöd · Debatt

Frihet är att slippa

Söndagsöppet på Systembolaget föreslog M i fredags.

DEBATT Oj, så kreativa förslag Moderaterna och ungdomsförbundet MUF kommer med när de är i opposition! Tänk att varenda människa måste ha en stark längtan efter en vinare, eller öl, på söndagskvällen, för nu ska minsann Systembolaget vara öppet då. Klang och jubel, för alla klarar väl av att dricka måttligt, inte sant, och det var väl till tacomyset bara, inte sant? Eller är det så, att alla vi som har växt upp i ett alkoholisthem, eller är gift med en alkoholist, oss struntar man i?

För den som kan sköta sitt drickande går det bra att ladda upp för söndagen också, om man nu måste, fast på lördagen då bolaget är öppet. För de andra, som lever med en som inte klarar att låta bli supandet, blir det en dag till som en mamma och barn blir slagna, eller en hustru som inte får lugn den kvällen heller.

Fast det där skulle visst kommunens socialtjänst fixa enligt MUF-ordföranden och alla som super är ju så väldigt öppna med det så då får de förstås hjälp. Enkelt tolkat. Vi som är, eller har varit i helvetet, vet att det går så himla bra att dölja, och märks det så inte säger andra något heller.

Eller så får väl ”marknaden”, via psykologer/Bup, ta hand om oss när vi, präglade för livet, flyttar hemifrån eller skiljer oss från karl’n. Allt löser sig alltså. Och det viktigaste är ju att alla har friheten att bestämma själv, tyvärr delas inte den friheten av den som lever med alkoholisten. Vi som får vår själ och hälsa söndersmulade för resten av våra liv.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV