Radar · Politik

Chiles fotbollslandslag vägrar spela

Chiles stjärna Arturo Vidal står bakom protesterna mot  landets president Sebastian Pinera.

Den politiska krisen i Chile gör nu att landets fotbollslandslag vägrar att spela den planerade träningslandskampen mot Peru nästa tisdag. Det meddelar det chilenska fotbollsförbundet ANFP i ett uttalande.

Beslutet togs av spelarna själva i samband med ett möte på onsdagen och det chilenska fotbollsförbundet meddelar att spelarna har fått tillåtelse att åka tillbaka till sina klubblag.

Förbundet motiverade aldrig beslutet, men enligt mittfältaren Charles Aranguiz är det på grund av oroligheterna i landet, skriver Reuters. Uppgifter som även bekräftas från andra spelare i laget.

”Vi är fotbollsspelare men i första hand är vi människor och medborgare. Just nu har Chile mycket viktigare prioriteringar än matchen nästa tisdag”, skriver lagkaptenen Gary Medel på Twitter.

”Måste stå bakom dem”

Flera spelare har tidigare öppet visat sitt stöd till protesterna mot landets president Sebastian Pinera, skriver TT.  En av dessa är Barcelonastjärnan Arturo Vidal.

– Jag är med folket, de reste sig och kräver rättvisa, så man måste stå bakom dem till fullo, säger han, enligt TT.

Förra veckan ställdes även landskampen mot Bolivia, som skulle spelats den 15 november, in. Även Bolivia har skakats av oroligheter den senaste tiden.
På grund av protesterna i Chile har även den inhemska ligan drabbats med flera inställda matcher.