Radar · Nyheter

Dussintals tyska aktivister stoppade biltransport

Foto från en annan protest för klimatet tidigare i sommar.

Miljöaktivisterna vill se en transportrevolution och band i protest mot leveransen på 200 nya Volkswagenbilar fast sig på tågspåret för att stoppa den, rapporterar den tyska tidningen Deutsche Welle.

Enligt den lokala polisen i den nordliga staden Wolfsburg deltog tre dussin miljöaktivister i protesten som varade under flera timmar på tisdagen. Aktionen riktade sig mot de stora utsläpp som bilar och bilindustrin orsakar.

Aktivisterna knöt fast sig själva på spåren nära bilfabriken och stationen i Wolfsburg, skriver DW. Tåget med bilarna ombord stannade på en bro i väntan på att de skulle flytta på sig.

Flera av aktivisterna fängslades efter aktionen som avslutades på kvällen men samtliga släpptes kort därefter. Tre olika grupper deltog i aktionen och en av de medverkande nätverkan skrev i ett blogginlägg att protesten var ett svar på Tysklands ”misslyckade klimatpolicy” gällande transportsektorn och att de vill se en revolution för mer hållbara transporter.

Volkswagen sa i ett pressmeddelande efter aktionen som riktade sig mot deras ohållbara bilproduktion att hållbarhet och att skydda klimatet är bland företagets prioriteringar, rapporterar DW.