Intro

Trump och ostronskivling

Jag har följt utvecklingen i USA de senaste månaderna mycket noga. Det har varit som att se en tv-serie, en korsning mellan drama och dokusåpa. Det fascinerande är att människor har en så motsatt bild av samma handlingar, att det går att bortse från uppenbara brott av ideologiska skäl.

Åtminstone ser jag det så. En genomsnittlig republikan skulle inte hålla med mig. Men för mig är det uppenbart att Trump handlade fel när han försökte muta sig till en utredning mot Biden. Det kanske inte var värt riksrätt, det kanske inte räcker för att avsätta honom, men Trumps reaktion på anklagelserna har skapat nya åtalspunkter av mycket allvarligare karaktär.

Han har själv vägrat att samarbeta med kongressens utredning och har öppet förbjudit tjänstemän i den egna förvaltningen att delta. Nu hotar han att avskeda flera tjänstemän som han tycker varit illojala. Jag kommer självklart att sitta klistrad framåt eftermiddagen för att lyssna på fortsättningen.

Men innan dess ska jag gå och köpa en säck halm för att odla ostronskivling i. Hur det går till rapporterar jag om i morgondagens Odla med Jerker. Det är förvånansvärt enkelt. Inom en månad kommer jag att kunna skörda hemodlad svamp. Allt som behövs är några svampar och pastöriserad halm.

Ha en fin kväll!

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV