Radar · Nyheter

Dyra lägenheter görs om till små kollektiv

”I framtiden kan det bli aktuellt att göra om flera stora och dyra lägenheter till kollektivboende”, säger säger Pontus Werlinder, tillförordnad vd på Telge Bostäder.

Flera hyresrätter i Södertälje står tomma trots extrem bostadsbrist. Anledningen är de rekorddyra hyrorna. Nu görs några av lägenheterna om till kollektivboende.

Det handlar om Telge Bostäders nyproducerade lägenheter på Stockholmsberget. Hyran var den högsta hyran som förhandlats i Södertälje berättar Stefan Björk, förhandlare på Hyresgästföreningen. Den billigaste ettan har en hyra på 7 100 och den som vill flytta in i den dyraste femman får betala 19 200 kronor, skriver Hem & Hyra.

När lägenheterna släpptes så gick alla åt men nu har sju fyrarummare, av totalt 72 lägenheter, lämnats tillbaka på grund av den höga hyran. Fyrorna kostar mellan 16 450 och 16 900 kronor beroende på våningsplan.

– Två av lägenheterna har lämnats till vår bostadskö. Övriga fem fyror ingår i ett pilotprojekt, kallat Co-living, ett slags kompisboende eller kollektivboende, säger Pontus Werlinder, tillförordnad vd på Telge Bostäder och berättar att bolaget började tänka i nya banor när lägenheterna lämnades tillbaka.

Co-living går ut på att en fyrarummare görs om så att tre personer kan bo i lägenheten och då får de varsitt rum men delar på badrum, kök och vardagsrum.

Pontus Werlinder berättar även att det kan bli aktuellt att göra om flera stora och dyra lägenheter längre fram i tiden.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV