Radar · Miljö

Anställda på Amazon deltar i klimatstrejk

Anställda på Amazon vill att företaget gör mer för att hejda den klimatkris som planeten befinner sig i.

Över 1000 anställda på Amazon har skrivit under ett brev där de gör gemensam sak för att få företaget att agera mot klimatförändringarna. Det skriver tidningen Wired.

Företaget som är ett av världens mest lönsamma har inte gjort sig känt som någon förkämpe mot klimatförändringarna.

Men det kan ändras om över tusen anställda får igenom vad de vill, bland annat att företaget helt bör göra sig oberoende av fossila bränslen till 2030. De anställda vill också att företaget VD Jeff Bezos upphör att donera pengar till politiker och lobbygrupper som förnekar klimatförändringarna.

Att få företaget att bli helt neutralt vad gäller utsläpp av växthusgaser skulle vara ambitiöst då det levererar varor världen över med hjälp av lastbilar och flygplan, skriver Wired.

De över 1000 anställda planerar att delta i de demonstrationer som är planerade världen över den 20 till 27 september, som ett sätt att sätta press på världens ledare att drastiskt minska utsläppen av växthusgaser.

Även om de flesta av de anställda som meddelat att de kommer att delta i strejken gör det genom att ta ledigt, är det första gången i Amazons 25-åriga historia som anställda deltar i en strejk, skriver Wired.

Här kan du läsa ett öppet brev från de anställda på Amazon.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV