Energi · Syre tipsar

Semester på spåret

Ända till Trondheim och Narvik kan du resa med hjälp av informationen på järnväg.

Planerar du en inrikes tågsemester nästa sommar? Eller kanske en tur till Trondheim? Ta en titt på järnväg.net då, en sajt som drivs av två entusiastiska och grundliga bröder, Fredrik och Markus Tellerup. Där kan du läsa om alla Sveriges järnvägar, från Arlandaexpressen till museijärnvägar med dressiner.

Det finns praktisk information, som tidtabeller för varje station, länkar till alla företag som trafikerar järnvägarna och tips om till exempel trevliga stationsfik. Men du kan också läsa om de olika tågbanornas historia och alla slags vagnar och lok som har trafikerat dem genom tiderna. För den som vill resa bekvämt finns en rankning av olika vagnmodeller, Komforttoppen. Är du inte tågnörd innan du går in på sidan kan du mycket väl vara det när du tittar upp igen.

Vill du veta mer om orterna längs järnvägen får du i stort sett leta någon annanstans. Den information som finns här är den som har med själva järnvägen eller stationen att göra. Men för själva reseplaneringen är det en guldgruva, speciellt om du reser efter principen att vägen är målet.