Radar · Nyheter

Man inför rätta för övergrepp på 63 barn

Håkon Mosvold Larsen/NTB/TT Många av brotten den 22-årige mannen misstänks för ska ha begåtts via appen Snapchat, och det var genom ett Snapchat-konto som polisen kunde lokalisera honom.

En 22-årig man som misstänks för sexuella övergrepp på 63 barn, i huvudsak via nätet, ställs inför rätta i Borås tingsrätt under dagen.

Det kommer att bli en omfattande rättegång. Rätten räknar med 28 förhandlingsdagar och enligt planerna avslutas processen först i början av december.

Åtalet gäller bland annat våldtäkt, sexuellt övergrepp, köp av sexuell handling och grovt utnyttjande för sexuell posering – i samtliga fall mot barn. De drabbade är flickor, främst i åldrarna 12–14 år, från olika delar av landet.

Många av brotten har begåtts via appen Snapchat, och det var genom ett Snapchat-konto som polisen kunde lokalisera den misstänkte. Polisen hittade 22-åringen när det visade sig att ett antal anmälningar om sexbrott mot barn via nätet kunde sättas i samband med ett konto som mannen använt på Snapchat.

– Det vanligaste är att han utgett sig för att vara en yngre kille, säger Andrea Andersson, en av åklagarna i målet, om hur 22-åringen inlett kontakterna.
22-åringen har dömts för liknande brott fyra gånger tidigare.

Då har straffet blivit skyddstillsyn, och i ett fall sluten ungdomsvård. Enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten nekar den åtalade till brott.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV