Glöd · Debatt

Var är du Löfven när Stockholms alla förorter blöder?

Fredrik Sandberg/ TT | Polis på plats där en person blivit skjuten vid Ica Maxi Flottiljen i Barkarby.

DEBATT Det har varit oroligt i Stockholmsförorten Barkarby. En 26-årig ung man har dött efter en skottlossning i Barkarby norr om Stockholm. De senaste åren har flera unga män i Stockholm fallit offer för gatuvåldet som eskalerat på våra gator.

De senaste åren har man läst många sådana notiser. Det är bara ett av otaliga exempel. Marley och Alan Wandi var 19. Lukas blev 22. De är någons bror, vän, elev och som som alla – inte bara föräldrarna – har ett ansvar för.

Men ingen verkar bry sig. Varför? Varför ser ni ner på oss? Vi vill också vara en del av de vackra samhället, inte känna oss som djur i bur.

Nej, vi älskar inte utanförskapet och våldet. Precis som alla andra vill vi leva i frihet och trygghet.Vi kräver att få ha trygghet för det är därför vi lämnade våra länder och flyttade hit. Vi vill kunna gå på våra gator utan och behöva oroa oss för vad som kan ske. Vi vill ha en framtid för våra unga. Vi vill bli en del av det vackra samhället.

Vi vill bygga upp ett tryggt och säkert samhälle för alla. Vi vill att Sverige ska satsa på oss och sluta vända oss ryggen. Genom en stark välfärd och stark satsning på de unga kan vi bygga upp ett bättre samhälle där även de unga barnen och de unga männen ser andra framtidsutsikter än kriminalitet, brott och narkotikahandel.

Men så ser verkligheten inte ut i dagsläget. Istället har Stockholmsförorter tvingats vänja sig vid en dålig välfärd och hög arbetslöshet. Där unga män står i centrum parkerade utan några framtidsplaner. Satsa på de unga männen och sysselsätt dem! Ge dem utbildning och chans till jobb! Ge dem fritidsgårdar, bostäder och fler vuxna på gatorna.

Vi kräver att få vara en del av det vackra samhället. De är unga människor med hopp, drömmar och mål om en god framtid. Vad mer behövs för att få Löfven och de resterande i Alliansen att vakna till och inse att vi är också mänskliga varelser vi med och att de inte finns något som heter det är ”vi” och ”dom” utan att vi är ett tillsammans, och tillsammans som ett enat samhälle måste vi besegra vartenda problem.

De inte bara förtroendet till myndigheterna och de borgerliga alliansen som sviktar, utan också för samhälls demokratin och regeringen. Löfven, det räcker inte med att enbart rusta upp Stockholms förorter och att enbart öka mängden poliser i förorterna. Utan du måste också bygga upp förtroendet för demokratiska institutioner.Ta våra liv på allvar istället och börja ta ansvar!

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV