Glöd · Debatt

Vad tycker du om varningstext på spelreklam?

Spelberoendes riksförbund vill se varningstext på spelreklam, på samma sätt som det finns varningar på alkohol och tobak. Vad tänker du om det förslaget?

Ja, varningstexter borde krävas. Statistiska sannolikheter är otroligt svåra att bedöma och leder till en klar överskattning av vinstchanserna. Huvudsaken är att varningstexterna är enkla, tydliga och korrekta. Särskilt spelreklam på tv skulle behöva tydliga regler om att ange en korrekt prognos för sannolikheten att vinna, istället för att bara locka till spel med erbjudanden som tonar ner risken vid förlust.

<strong>Ulf Schyldt</strong>, 46 år, aktiv i Humanisterna och Liberalerna, Täby

Visst kan spelreklam förses med varningstext men jag tror inte att det skulle göra någon stor skillnad. Ett beroende behöver behandlas med helt andra metoder för att komma tillrätta med. Så är det med alkoholmissbruk och rökning och så är det med spelberoende.

<br><strong>Åsa Eriksson,</strong> 53 år, småskalig landsbygdsförespråkare, Uppsala-Björklinge

Jag tycker det låter bra, risker ska framgå direkt. Jag skulle ännu hellre se att man inte får göra reklam.

<strong>Olle Hilborn</strong>, 32 år, språkrör för MP Karlskrona, Jämjö

Jag ser positivt på det. Många typer av spel om pengar är skadligt och beroendeframkallande för vissa och samhället bör göra vad det kan för att minimera förekomsten och exponeringen.

<strong>Isak Gerson,</strong> 26 år, redovisningsekonom och syndikalist, Stockholm
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV